Ankara Düşük Tedavisi
Gebelik hem anne adayı hem de baba adayı için özel bir süreçtir. İdeal olarak 9 ay 10 gün kadar sürmesi beklenen bu süreç bazı durumlarda maalesef erken sonlanabilir. Halk arasında düşük yapmak olarak bilinen bu durum pek çok sağlık sorunu sebebiyle meydana gelebilir. Bu sorunlar anne adayı kaynaklı, bebek kaynaklı veya plasenta kaynaklı olabilmektedir. Düşük yapan kadınlar, fizyolojik ve psikolojik bir iyileşme sürecinin ardından yeniden gebe kalabilirler. Yani düşük yapmak kişinin doğurganlığını etkilemez. Düşük tedavisi sırasında bireyin rahmindeki kalıntılar detaylı olarak temizlenmeli, gerekli kontroller sağlanmalıdır. Gerektiği durumlarda psikolojik yardım almaktan da kaçınılmamalıdır.
Yazımızın devamında: ‘’Düşük yapma nedenleri nelerdir?’’, ‘’Düşük yapan kadınlar yeniden hamile kalabilir mi?’’, ‘’Düşük tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Revizyon kürtajı nasıl yapılır?’’ ve ‘’Tekrarlayan düşükler neden olur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.
Ankara düşük tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; kadın doğum uzmanı Op. Dr. Yeksin Helvacıoğlu Karataş gibi uzman bir isimden randevu alabilirsiniz.
Düşük Nedir?
Düşük, gebeliğin 20. haftasına ulaşmadan sonlanması durumudur. Tıp dilinde ‘’abortus’’ olarak bilinen bu durum genelde bebekteki kromozom anormallikleri sebebi ile meydana gelir. Ancak anne adayında bulunan sağlık sorunları, plasenta kaynaklı problemler ve bazı çevresel etmenler de düşüklere sebep olabilmektedir. Düşük yapılması sonrasında, hastalar mutlaka tedavi olmalıdırlar. Bu tedavi kapsamında hastanın rahmi detaylı olarak incelenmelidir. Eğer rahimde gebelikten kalan dokular varsa, olası enfeksiyon ve kan zehirlenmesi (sepsis) riskine karşı revizyon kürtajı olarak bilinen işlem yapılmalıdır. Hasta tekrarlayan düşükler deneyimliyorsa, yeniden gebe kalma planları varsa riskli gebelik takibi gibi sağlık hizmetlerinden yararlanmalıdır.
Düşük Neden Olur?
Düşük Yapma Sebepleri Nelerdir?
Düşük nedenleri fetüs kaynaklı, anne adayı kaynaklı veya plasenta kaynaklı olabilmektedir. Genel olarak bahsetmek gerekirse düşük nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:
- Fetüsün gelişimi sırasında sorunlar yaşanması.
- Fetüste kromozom anormallikleri görülmesi.
- Şeker hastalığı, diyabet.
- Rahim ağzı (Serviks) enfeksiyonları.
- Gebeliğin 35 yaşından sonra gerçekleşmiş olması.
- Aşırı kilolu veya aşırı zayıf olma durumu.
- Alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımı.
- Şiddetli fiziksel travmalar.
- Anne adayında bazı kronik hastalıklar bulunması.
Görülebileceği üzere düşük vakalarına yol açabilen pek çok faktör vardır. Bu faktörlere karşı gebelere; hamilelikleri boyunca mutlaka gebelik takibi gibi sağlık hizmetlerinden yararlanmaları önerilir. Rutin kontrollerini ve tarama testlerini aksatmamaları tavsiye edilir.
Tekrarlayan Düşük Nedir?
Tekrarlayan Düşükler Neden Olur?
Tekrarlayan düşük, bireyin üç defa veya daha fazla düşük yaşaması durumudur. Bazı durumlarda üst üste 2 defa düşük yapmak da tekrarlayan düşük olarak kabul edilebilmektedir. Tekrarlayan düşükler yapmış olan kadınların, bir sonraki gebelikleri de her zaman düşük riski taşır. Bu yüzden bu gebelikler, riskli gebelik olarak isimlendirilirler. Tekrarlayan düşük yapmış olan anne adayları, diğer anne adaylarına kıyasla daha sıkı bir gebelik takibi programına tabi tutulurlar. Böylece olası problemler erkenden fark edilebilir; anne ve bebeğin sağlığı için en uygun tedavi çalışmalarına başlanabilir. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Riskli Gebelik Takibi isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.
Düşük Belirtileri Nelerdir?
Düşük belirtileri arasında şunlar yer alır:
- Ani karın ağrısı.
- Beklenmedik vajinal kanama.
- Mide bulantısı ve beraberinde kusma.
- Halsizlik ve yorgunluk.
- Yüksek ateş.
- Karın ağrısına eşlik edebilen sırt ağrısı.
Bu belirtiler özellikle de gebeliğin 20. haftasından önce ortaya çıkıyorsa düşük yapıldığından şüphelenilebilir. Bahsettiğimiz belirtileri deneyimleyen hamile kadınlara, vakit kaybetmeksizin bir kadın doğum uzmanıyla görüşmeleri önerilir.
Düşük Tedavisi Nasıl Yapılır?
Düşük tedavisinde asıl amaç anne sağlığını güvence altına almaktır. İlk olarak kanama devam ediyorsa kanamayı durdurmaya yoğunlaşılır. Daha sonra ise düşüğün ne ölçüde gerçekleştiği kontrol edilir. Yani rahimde gebeliğe dair bir kalıntı kalıp kalmadığına bakılır. Eğer rahimde hala gebelikten kalan dokular yer alıyorsa bu dokuların alınması gerekir. Aksi takdirde bu dokular çok ciddi enfeksiyonlara yol açabilirler. Bahsettiğimiz amaç doğrultusunda kişiye revizyon kürtajı uygulanabilir. Revizyon kürtajı sırasında, rahimde kalan parçalar alınır ve daha fazla parça kalmadığından emin olunur.
Ankara Düşük Tedavisi Fiyatları 2024
Ankara düşük tedavisi fiyatları, tedavi sırasında yapılan işlemlere göre değişiklik gösterebilmektedir.
Düşük tedavisi fiyatları, riskli gebelik takibi ve benzer konularda bilgi almak için bizi arayabilir; kadın doğum uzmanı Op. Dr. Yeksin Helvacıoğlu Karataş gibi uzman bir isimden randevu alabilirsiniz.