Ankara Lazerle Menopoz Tedavisi

    Dişi üreme sistemi, pek çok organdan, onlarca doku türünden ve kadın sağlığı için özelleşmiş pek çok mekanizmadan oluşur. Birey, henüz anne karnındayken bile bu organlar, dokular ve mekanizmalar gelişirler. Doğumla birlikte bu gelişim süreci hızlanır ve ergenlik döneminde gelişme süreci büyük oranda tamamlanır. Dişi birey doğduğunda, yumurtalıklarındaki yumurta hücresi sayısı hemen hemen 1 ila 2 milyon civarındadır. Bu sayı ergenliğe yaklaştıkça büyük oranda azalma gösterir. Ergenlik döneminde bireydeki yumurta hücresi sayısı 300 bin ila 400 bin dolaylarındadır. Âdet döngüsünün başlaması ile birlikte kadınlar her ay ‘yumurtlamaya’ başlarlar. Yani yumurta rezervleri her ay bir miktar azalır. Bu azalma neticesinde, ortalama olarak 50’li yaşlarda menopoza girerler. Menopoz gayet doğal bir süreç olsa da bazı zorlukları vardır. Bu zorluklar genelde bozulan hormon dengesi sebebi ile görülürler. Yazımızın devamında ‘’Lazerle menopoz tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Menopoz nasıl anlaşılır?’’ ve ‘’Lazerle vajinal kuruluk tedavisi nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

    Ankara lazerle menopoz tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; Ankara kadın doğum uzmanı Op. Dr. Yeksin Helvacıoğlu Karataş gibi uzman bir isimden randevu alabilirsiniz.

    Lazerle Menopoz Tedavisi Nedir?

    Menopoza bağlı olarak hastaların vücudunda çok büyük değişimler meydana gelir. Bu değişimler arasında en sık rastlanılanlardan biri de vajinal kuruluktur. Hormon dengelerinin değişmesi ile birlikte cinsel organların işleyişlerinde de sorunlar görülür. Bu durum en nihayetinde vajinal kuruluğa, yani vajinanın kendisini cinsel birleşmeye hazırlayamamasına yol açar. Günümüzde çeşitli lazer teknolojileri sayesinde menopoza bağlı ortaya çıkan vajinal kuruluk sorununu çözmek mümkündür.

    Menopoz Nedir?

    Menopoz, yumurtalıkların çalışmayı bırakması sonucu görülen, âdet döngüsünün kesilmesi ile kendini belli eden doğal bir süreçtir. Kadınlar sayılı yumurta rezervlerine sahiptir. Bu rezervler, bireyin doğumundan itibaren azalmaya başlar. Ergenliğe ulaşıldığında, âdet kanamaları ile birlikte her ay belli bir miktarda yumurta hücresi kaybedilir. En nihayetinde ise belli bir yaşa gelince yumurtlama işlemi tamamen durur, âdet kanamaları kesilir ve birey doğurganlığını kaybeder.

     Menopoz Yaşı Kaçtır?

    Menopoz yaşı ülkemizde 45 ila 55 yaşları arasında değişiklik gösterebilmektedir. Bu yaş aralığının bu kadar fazla olmasının pek çok sebebi vardır. Mesela bireyin ilk baştaki yumurta rezervleri, yumurta kaybetme hızı, geçirdiği hastalıklar, etnik kökeni ve daha birçok sebep menopoz yaşını etkileyebilir. Genel olarak bahsetmek gerekirse, daha önce de söylediğimiz gibi 45 ila 55 yaşları arasında menopoza girilmesi normaldir. 40 yaşından daha önce menopoza girilmesi ise bazı rahatsızlıklara işaret edebilir.

    Erken Menopoz Nedir?

    40 yaşından önce girilen menopoza erken menopoz ismi verilir. Bu durum pek çok sağlık sorunu sebebi ile ortaya çıkabilmektedir. Sık gebelik, çeşitli kadın hastalıkları, radyoterapi işlemleri, kemoterapi ve çevresel etkenler kişinin erken menopoza girmesine yol açabilir. Ayrıca genetiğin de erken menopoza girilmesi üzerinde etkileri vardır.

    Neden Menopoza Girilir?

    Bireyler, vücutlarının doğal biyolojik işleyişi kapsamında menopoza girerler. Menopozu başlı başına bir hastalık gibi düşünmemek gerekir. Yumurtalıklardaki yumurta hücresi rezervi bitince, doğurganlık son bulur ve âdet döngüsü gibi süreçlere daha fazla ihtiyaç duyulmaz. Buna bağlı olarak da menopoza girilir. Menopoz beraberinde bazı ikincil rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Bunlar menopoz belirtileriyle birleştiğinde bireyin gündelik yaşamını ve cinsel hayatını olumsuz etkileyebilirler.

    Menopoz Belirtileri Nelerdir?

    Menopoz belirtileri arasında şunlar yer alır:

    • Vajinal kuruluk, yanma ve tahriş
    • Hormon dengesizliği.
    • Cinsel isteksizlik.
    • Sıcak basması.
    • Çabuk öfkelenme.
    • Anksiyete, kaygı.
    • Gece terlemeleri.
    • Kas ve eklem ağrıları
    • Baş dönmesi.
    • Kulak çınlaması.
    • Diş eti kanamaları.
    • İdrar yaparken yanma
    • Tuvalete yetişememe
    • Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları

    Görüldüğü üzere menopozun pek çok belirtisi vardır. Elbette bu belirtilerden tanı koydurucu  olan âdet kanamalarının kesilmesidir. Saydığımız belirtiler arasından pek çoğu farklı tedavi seçenekleri ile ortadan kaldırılabilmektedir. Bunlar arasında vajinal kuruluk da yer alır. Günümüzde gelişmiş lazer tedavileri sayesinde menopoza bağlı oluşan vajinal kuruluk, yanma ve tahriş ile idrar yaparken yanma, tuvalete yetişememe ve tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları ortadan kaldırılabilmektedir.

    Menopoz Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Menopoza giren kadınlarda bazı önemli hormonların düzeyleri düşer. Bazı organlarda çok büyük değişimler yaşanır ve önemli döngülerden bazıları tamamen durur. Bunlar, beraberlerinde farklı hastalıklara da davetiye çıkarabilirler. Menopoz tedavisi, hormon dengesinin korunması için reçete edilen ilaçlarla, psikolojik danışmanlıkla veya farklı alanlarda özelleşmiş tedavi yöntemleriyle yapılabilir. Bu tedavilerin türü ve kapsamı elbette, menopoz sebebi ile görülen rahatsızlığa göre değişiklik gösterir. Örnek vermek gerekirse vajinal kuruluk, menopoza giren kadınlarda en sık görülen belirtilerden biridir. Bu durum bireylerin cinsel yaşamlarını olumsuz etkiler; hastalar vajinal kuruluk sebebi cinsel ilişkileri sırasında ağrı ve yanma deneyimleyebilirler. Menopoza giren kadınlarda vajinal kuruluk tedavisi, gelişmiş lazer uygulamaları ile yapılmaktadır.

    Lazerle Menopoz Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Erbium Yag lazer uygulaması olarak bilinen işlem sayesinde; vajinal dokular belli ve kontrollü miktarlarda ısı ile uyarılır. Bu uyarılma, vajinal dokulardaki iyileşme mekanizmalarını aktifleştirir. Damarlanmayı ve kanlanmayı artırır. Kollajen sentezini artırarak bağ dokusunu sağlamlaştırır.  Böylece cinsel birleşme öncesinde veya cinsel birleşme sırasında vajinanın ‘’ıslanmasını’’ sağlayan salgı bezleri yeniden aktifleşir. Lazerle vajinal kuruluk tedavisi, oldukça modern ve hızlı bir uygulamadır. Seanslar çoğu zaman 10 ila 15 dakikaya kalmadan son bulur. Hastalar işlemin hemen ardından gündelik yaşamlarına dönebilirler. Ortalama 3 seans 4-6 hafta arayla yapılır. Lazerin etkilerinin devamı açısından yılda bir kez hatırlatma seansı önerilir.

    Ankara Lazerle Menopoz Tedavisi Fiyatları 2024

    Menopoz pek çok istenmeyen belirtiye yol açabilir. Bu belirtiler arasında en sık rastlanılanı da vajinal kuruluktur. Ankara lazerle vajinal kuruluk tedavisi fiyatları kişiden kişiye değişebilmektedir. Bunun sebebi, tedavi kapsamının kişiden kişiye farklılık gösterebilmesidir.

    Ankara lazerle vajinal kuruluk tedavisi fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; Ankara kadın doğum uzmanı Op. Dr. Yeksin Helvacıoğlu Karataş gibi uzman bir isimden randevu alabilirsiniz.

    Call Now Button