Ankara Kapalı Rahim Ameliyatı

    Dişi üreme sisteminde her organın belli ve özel bir görevi vardır. Bu organlar birbirleri ile uyum içerisinde çalışarak âdet döngüsü ve gebelik gibi oldukça önemli olayların gerçekleşmesini sağlarlar. Bu organlar tarafından üretilen hormonlar sayesinde kadınlar doğurgan ve sağlıklı bir vücuda sahip olurlar. Rahim de bahsettiğimiz organlardan biridir. Her ay âdet döngüsü gibi fizyolojik olaylar kapsamında değişim geçiren rahim, aynı zamanda döllenen yumurtanın gelişip büyüdüğü, zigota ve daha sonra ise embriyoya dönüştüğü yerdir. Rahim de insan vücudundaki her organ gibi zaman içerisinde yıpranabilir, buna bağlı olarak rahimde sarkma meydana gelebilir. Rahimde, kanser gibi oldukça ciddi hastalıklar görülebilir. Örneklerini vermiş olduğumuz hastalıklar durumunda rahmin alınması gerekebilmektedir. Bu gereklilik, rahimde bulunan rahatsızlığın çevre organları ve kişinin hayatını tehlikeye atmasını engelleme çabasından doğar. Yazımızın devamında ‘’Histerektomi nedir?’’, ‘’Histerektomi nasıl yapılır?’’ ve ‘’Kapalı rahim ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?’’ gibi sorulara yanıt vereceğiz.

    Ankara kapalı rahim ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir, Ankara kadın hastalıkları uzmanı Op. Dr. Yeksin Helvacıoğlu Karataş gibi uzman bir isimden randevu alabilirsiniz.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Nedir?

    Kapalı rahim ameliyatı, histerektomi olarak da bilinen, rahmin tamamını veya bir bölümünü almak için uygulanan cerrahi operasyondur. Bu operasyon sırasında özel cerrahi kesi ve dikiş tekniklerine başvurulur. Bu teknikler kullanılarak hastanın rahminin tamamı veya bir bölümü çıkarılır. Böylece rahim kaynaklı rahatsızlıklar ortadan kaldırılmış, bu rahatsızlıklar sebebi ile vücudun farklı yerlerinde görülebilecek sağlık sorunları engellemiş olur. Kapalı rahim ameliyatı pek çok farklı şekilde yapılabilmektedir. Ankara kapalı rahim ameliyatı çeşitleri arasında; rahim ve rahim ağzının tamamen alındığı ‘’Total Histerektomi’’, rahmin alındığı ancak rahim ağzının alınmadığı ‘’Subtotal Histerektomi’’ ve rahimle birlikte çevre dokuların da alındığı ‘’Radikal Histerektomi’’ yer alır.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Neden Yapılır?

    Kapalı rahim ameliyatı, rahimde bulunan rahatsızlıkların; rahim çevresindeki organları ve vücudun tamamını olumsuz etkilememesi amacıyla yapılır. Rahim kanseri ve rahim ağzı kanseri gibi rahatsızlıklar bireylerin yaşamları için oldukça tehlikelidirler. İlerledikleri ve tedavi edilmedikleri durumlarda çevre organlara yayılma potansiyeli taşırlar. Bu da hastanın durumunun gitgide daha da ağırlaşması, tedavi çalışmalarının çok daha zor bir hal alması anlamına gelir. Bu gibi durumları önlemek amacıyla kapalı rahim ameliyatı ile rahmin bir bölümü, tamamı veya rahimle birlikte çevre dokuların bir bölümü alınabilir.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

    Laparoskopik histerektomi olarak da bilinen kapalı rahim ameliyatı 1 ila 1,5 saat sürer. Uygulamanın süresi kişiden kişiye değişebilmektedir. Bunun sebebi operasyonun, doktor tarafından tamamen hastaya özel olarak planlanmasıdır. Ankara kapalı rahim ameliyatı sırasında rahmin bir bölümüne veya tamamına; tamamı ile birlikte çevre organlara da müdahale edilebilir. Bu yüzden kapalı rahim ameliyatı süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

    Her cerrahi operasyonun olduğu gibi Ankara kapalı rahim alma ameliyatının da birtakım riskleri vardır. Bu risklerin neredeyse tamamı çevresel faktörlerden kaynaklanır. Yani operasyonun gerçekleştiği yer, tıbbi şartlar ve operasyonu gerçekleştirecek olan ekibin deneyimi çok önemlidir. Biz operasyon sırasında yapılan işlemlerden kaynaklanan enfeksiyon ve ikincil rahatsızlık riskini düşürmek için tüm modern imkânlardan yararlanılması taraftarıyız. Kendi gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda da buna oldukça dikkat ediyoruz.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Kapalı rahim ameliyatı öncesi detaylı bir muayene süreci vardır. Bu muayene sürecinde çeşitli tetkik ve görüntüleme yöntemlerine başvurulabilir. Muayene sırasında elde edilen bilgiler ışığında kişiye özel ameliyat planlaması yapılır.

    Ankara kapalı rahim ameliyatı genel anestezi altında gerçekleşen bir operasyondur. Yani hastalar ağrı ve rahatsızlık hissi duymazlar. Operasyon hastanın karın bölgesine, boyutları genelde 1 santimetreden bile küçük olan kesiler yapılmasıyla başlar. Bu kesilerden, laparoskopi isimli özel cihazın kamerası hastanın rahim bölgesine yönlendirilir. Daha sonra ise yine bahsettiğimiz küçük kesiler kullanılarak gerekli cerrahi işlemler yapılır. Ankara rahim alma ameliyatı genelde 1 ila 2 saat içerisinde son bulur.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Kapalı rahim ameliyatı sonrası hastalar bir gece kadar hastanede misafir edilebilirler. Bu süreç iyileşme süreci için oldukça önemlidir. Hastane yatışı sırasında gerekli ilaç uygulamaları, ameliyat bölgesinin bakımı ve hastanın düzenli değerlendirilmesi yapılır. Ertesi gün ise hasta, doktor kararı ile taburcu edilir.

    Kapalı rahim ameliyatı sonrası iyileşme süreci, açık yöntemlerle yapılan ameliyatlara kıyasla çok daha kolaydır. Bunun sebebi, açık ameliyat tekniklerinin aksine bu operasyonun oldukça küçük kesiler yardımı ile yapılmasıdır. Yani operasyon sırasında mümkün olduğunca hedef bölgeler harici dokulara zarar verilmez, böylece hastanın çok daha çabuk ve istikrarlı bir şekilde iyileşmesi sağlanır. Hastalar genelde kapalı rahim ameliyatından 1- 2 hafta sonra gündelik yaşamlarına dönebilirler.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Ankara kapalı rahim alma ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

    • Kapalı rahim ameliyatı sonrası 2 gün kadar duş alınmaması önerilir.
    • Kapalı rahim alma ameliyatı sonrası doktor önerisiyle en az bir ay kadar hamam, havuz ve kaplıca gibi umumi mekanlardan uzak durulması gerekir.
    • Kapalı rahim ameliyatı sonrası 1 ila 2 ay kadar cinsel birliktelikte bulunulmaması önerilir.
    • Kapalı rahim alma ameliyatı sonrası 1 ila 2 ay kadar ağrı ve zorlayıcı fiziksel aktivitelerden kaçınılması, yorucu sportif faaliyetlere ara verilmesi tavsiye edilir.
    • Kapalı rahim ameliyatı sonrası kanama gibi olaylar durumunda doktorun bilgilendirilmesi, doktor tarafından verilen ilaçların düzenli bir biçimde kullanılması gerekir.

    Doktorunuz Ankara kapalı rahim ameliyatı sonrası iyileşme süreci ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.

    Ankara Kapalı Rahim Ameliyatı Fiyatları 2024

    Ankara kapalı rahim ameliyatı fiyatları, operasyonun kapsamına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.

    Kapalı rahim alma ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir, Ankara kadın hastalıkları uzmanı Op. Dr. Yeksin Helvacıoğlu Karataş gibi uzman bir isimden randevu alabilirsiniz.

    Call Now Button